K: V er hovedfjenden

Tidligere på ugen foreslog vicestatsminister Bendt Bendtsen til regeringspartnerens store irritation en forringelse af de offentlige ydelser, og nu fastslår den konservative ledelse, at regeringens hidtidige forslag til at sikre finansieringen af velfærdssamfundet er utilstrækkelige.

En af partiets ledende skikkelser, kulturminister Brian Mikkelsen, går direkte op imod Venstres absolutte top, statsminister Anders Fogh Rasmussen, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og finansminister Thor Pedersen, ved åbent at støtte de mange økonomer, som har påpeget, at der må skrappere midler i brug end de hidtil foreslåede, hvis regeringen skal få økonomien til at hænge sammen i velfærdsdanmark.

Men ifølge Brian Mikkelsen er regeringens nuværende politik ikke tilstrækkelig til at sikre beskæftigelsen. Regeringen har fået vedtaget arbejdsmarkedsreformen »Flere i arbejde« og barsler desuden med indgreb, som skal øge indvandrernes deltagelse på arbejdsmarkedet, få de studerende hurtigere gennem uddannelsessystemet og motivere de ældre til at gå senere på folkepension.

Login