K går til angreb på efterløn

Det er ikke holdbart at betale folk for at forlade arbejdsmarkedet. Det mener de Konservative, der samtidig overvejer, om efterlønnen på længere sigt overhovedet skal eksistere.

Som det første af de seks partier, som i 1998 vedtog en ny efterlønsreform, siger de Konservative nu, at der skal skrappere midler til end dem, som blev gennemført under tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

»På længere sigt er spørgsmålet, om efterlønsordningen overhovedet bør eksistere. Hvis efterlønnen skal eksistere, så må vi i hvert fald se på en væsentlig opstramning af den,« siger den konservative arbejdsmarkedsordfører, Lars Barfoed. Han understreger, at en ændring af ordningen skal tage hensyn til de, som har planlagt en nært forestående pensionering på efterløn.

»Det offentlige betaler stik imod enhver sund fornuft folk for at forlade arbejdsmarkedet. Det sker i en tid, hvor der er behov for det modsatte, og det er ikke holdbart på lang sigt. Tallene tyder på, at reformen fra 1998 ikke har været effektiv nok,« mener Lars Barfoed.

Login