Ingen skattedebat hos Venstre

Skattedebatten i Venstre er aldrig kommet igang, det mener Københavns bygge- og teknikborgmester, Søren Pind, der er sur på sit partis finansordfører, Kristian Jensen, der siger, at skattedebatten i Venstre er overstået.

»Jeg har jo prøvet at rejse den debat i et år nu. Sidst på Venstres kredsformandsmøde som den finanspolitiske ordfører direkte refererer til. Der fik jeg besked om – med et smil på læben, men alligevel – at skattelettelser ikke var så væsentlige, og at jeg i stedet skulle koncentrere mig om parkeringsproblemer og snerydning i København. Jeg ved ikke, om det er Kristian Jensens ide om en debat, men det er ikke min,« siger Søren Pind.

Det var ingen ringere end statsminister Anders Fogh Rasmussen, der bad Søren Pind om at bruge sin energi på københavnske trafikproblemer frem for den landspolitiske skattedebat. Det skete, da borgmester Pind gik imod statsministeren ved at kræve lavere marginalskatter frem for skattelettelser til de lavestlønnede.

»Det undrer mig, at man kan sige, at den debat har været ført, for det er ikke min oplevelse af sagen. Jeg noterer mig, hvad amtsformændene siger om mellem- og topskatten, og det synes jeg sådan set er helt rimeligt. Jeg kunne godt tænke mig, at vi tog den debat,« siger Søren Pind.

Login