Her er SF’s folketingsgruppe efter valget

BAGGRUND: SF’s folketingsgruppe efter næste valg kan nu forudsiges: Otte kvinder og syv mænd med en gennemsnitsalder på 43 år.

Som det første parti på Christiansborg har SF nu fået opstillet folketingskandidater i samtlige af de nye folketingsvalgkredse efter valgkredsreformen, der trådte i kraft 1. januar 2007.

Det er dermed også nu blevet muligt at lave en troværdig prognose af, hvordan SF's nye folketingsgruppe kommer til at se ud efter næste valg under scenarier af alt lige fra kun 4 til hele 35 mandater til partiet.

Altingets valgekspert, professor Søren Risbjerg Thomsen, har således udarbejdet en "hitliste" over SF's mandater på baggrund af den geografiske prognose for partiernes mandatfordeling i marts 2007. Hitlisten viser, i hvilken rækkefølge SF-mandaterne falder.

I marts måneds gennemsnit står SF til at få i alt 15 mandater - en fremgang på fire fra de 11, partiet fik ved valget i 2005. Da MF'erne Morten Homann og Poul Henrik Hedeboe ikke genopstiller, og da Altingets prognose tipper, at MF Kristen Touborg ikke bliver genvalgt, kan SF se frem til syv nye folketingsmedlemmer.

Login