Halvdelen af landets sygehuse må dø

Amternes sundhedsformand, Bent Hansen (S), vil nedlægge halvdelen af landets sygehuse i løbet af de næste fem år. Udvalgsformand Birthe Skaarup er imod forslaget.

Bent Hansen (S) - i dag amtets borgmester - må ud fra den betragtning have gjort det godt. Sygehuset eksisterer den dag i dag. Men det er stærkt amputeret og står formentlig over for en snarlig dødsdom. Manden, som oprindeligt var tiltænkt rollen som sygehusets redningsmand, står klar med sværdet.

»Først var jeg med til at fjerne fødslerne fra Kjellerup Sygehus, så lukkede vi skadestuen, så droppede vi kirurgien, og senest har vi indskrænket det akutte medicinske beredskab til mellem klokken 8 og 16. Det ryger selvfølgelig næste gang,« siger Bent Hansen.

Samme skæbne bør overgå godt halvdelen af Danmarks nuværende knap 80 sygehuse i løbet af de næste fem år, siger Bent Hansen forud for amternes generalforsamling, der starter i dag. Der skal kun være 35-45 akutte sygehuse med skadestuer og døgnbemanding tilbage. En gennemsnitsstørrelse på godt 500 senge.

Login