Gruppeformænd mødes om grundloven

Gruppeformændene mødes med Folketingets formand for at afgøre, om tre års folkelig grundlovsdebat skal følges op med et nyt grundlovsudvalg i Folketinget.

På forhånd har såvel Venstre, De konservative som Dansk Folkeparti afvist de fem andre partiers ønske om at nedsætte en egentlig forfatningskommission. Spørgsmålet er derfor, om gruppeformændene kan finde sammen om at danne et grundlovsudvalg.

Christian Mejdal (V) vil på forhånd ikke udelukke, at han i så fald vil tilbyde at sætte sig som formand for et sådant udvalg. Det får i givet fald til opgave - over en årrække - at undersøge, hvilke emner der skal inddrages i et senere arbejde med en grundlovsrevision.

Det var Folketingets daværende formand, afdøde Ivar Hansen, der i 2000 iværksatte tre års folkelig grundslovsdebat i kølvandet på den første grundlovs 150 års jubilæum i 1999. Planen var, at en samlet rapport i 2003 skulle afleveres til partierne som grundlag for at afgøre, om man i befolkningen finder tilstrækkelig interesse for at iværksætte en grundlovsreform.

Login