Grøn farve redder ikke den blå miljøprofil

MENINGSMÅLING: Vælgerne fravælger brutalt de borgerlige, når det gælder sundhed, socialpolitik og de grønne områder. Til gengæld fører de borgerlige stadig på felter som udlændingepolitik, retspolitik og økonomi.

Der skal mere til end en grøn farve, hvis vælgerne skal få tillid til de borgerliges miljø- og klimapolitik. Det understreger en ny Norstat-måling for Altinget og Jyllands-Posten, hvor det grønne område fremstår som en af blå bloks største svagheder. 

I Norstat-undersøgelsen er svarpersonerne blevet bedt om at vurdere, om de helst ser en socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering til at håndtere de forskellige politikområder. Og i forhold til miljø-og klimapolitik er tallene krystalklare:

Her foretrækker 21 procent de borgerlige, mens mere end dobbelt så mange – 50 procent - foretrækker en socialdemokratisk ledet regering. Blandt partierne i oppositionen er forskellen helt overvældende, f.eks. foretrækker 77 procent af de radikale vælgere en S-ledet regering, mens 1 procent foretrækker en borgerlig miljø- og klimaminister.

Login