Fuld damp på udliciteringstoget

Arriva-sagen kommer ikke til at bremse den udliciteringsbølge den borgerlige regering rider på - tværtimod. Allerede nu er Trafikministeriet i fuld gang med at støbe fundamentet til kommende udbud.

At der er blæst til fred i et par år, betyder dog ikke, at alt arbejde med kommende udliciteringer er sat på stand by. Tværtimod er en arbejdsgruppe under Trafikministeriet i fuld sving med at gøde jorden til næste halvleg.

Trafikminister Flemming Hansen (K) ønsker ikke at uddybe arbejdet i gruppen, og ministeriets embedsmænd har også taget mundkurv på. I stedet henviser ministeriet til en nøje afmålt udtalelse, som departementschef Thomas Egebo gav til Berlingske Tidende for næsten fem måneder siden:

»Det er rigtigt, at Trafikministeriets departement arbejder med en række ideer til en revideret struktur for jernbaneområdet. Disse ideer tager udgangspunkt i et behov for en nyorganisering af infrastrukturområdet, men handler også om håndteringen af en række generelle myndighedsfunktioner på jernbarneområdet. Det er både trafikkøb, kontraktopfølgning, trafikudbud og planlægning af ny infrastruktur,« sagde Thomas Egebo, inden Arriva blev sluppet løs som den første private passageroperatør på de tidligere statsbaner.

Login