Folketinget afviser stop for flere svin

Er der plads til flere svin i Danmark, eller er grænsen nået? Det var essensen af en folketingsbehandling forleden. Det er Det Radikale Venstre, som ønsker et midlertidigt stop for udvidelse af svinebedrifter og etablering af nye svinebedrifter. Det mener regeringen og Dansk Folkeparti ikke, at der er brug for, og forslaget kan således ikke samle et flertal.

Det er ellers kun to år siden, at den tidligere regering med Svend Auken som miljøminister stemte nej til et tilsvarende forslag fra SF, men de Radikale og Socialdemokraterne mener, at der har været en pæn stigning i antallet af svin siden da:

”Det er faktisk sådan, at hvis Danmarks mere end 24 mio. grise bed hinanden i halen, så ville de kunne nå jorden rundt, og det er, må man da sige, et væsentligt bidrag fra Danmark til det internationale samfund, at vi altså er i stand til at producere så mange svin. Men desværre er der også meget, der tyder på, at disse svin udgør en kolossal miljøbelastning for Danmark”, sagde de Radikales miljøordfører Elsebeth Gerner Nielsen.

Login