Førstegenerations venstremand

Den 37 årige pakistaner, Tariq Sundoo, vil være den første nydanske Venstre-politiker i Folketinget. Alt for mange udlændinge holder fast i deres kultur, men mangler indsigt i de danske normer og værdier, og det gør det svært for dem at blive integreret, mener Tariq Sundoo, der til enhver tid vil forsvare Venstres politik - også udlændingepolitikken.

»Jeg følte mig meget provokeret af både danskernes, men også de etniske minoriteters opfattelse af Venstres politik. Den var meget negativt. Men vores politik handler meget kort sagt om, at de nyankomne skal lære dansk og have et arbejde. De skal bidrage til det danske samfund på lige fod med alle andre. Og et rigtigt arbejde er vejen til integration i samfundet. Derfor vil jeg godt stå i frontlinien og forklare, hvorfor målrettet integration og ansvar er så vigtigt,« siger Tariq Sundoo, der har fire børn og er dansk gift.

»Friheden til at tage en uddannelse i Danmark og arbejde hårdt har været en af mine veje til at blive integreret i det danske samfund. Det er vejen til en succesfuld integration. Derfor er det så vigtigt, at vi tilbyder sprogundervisning og stiller krav til alle, der er kommet til Danmark,« siger Tariq Sundoo.

»De unge, der i dag bliver kaldt for tredjegenerationsindvandrere, skal ikke kalde deres børn for fjerdegenerationsindvandrere. De skal ikke leve på en ide om, at de er indere, pakistanere eller tyrkere - de er danskere med udenlandsk baggrund. Alt for mange udlændinge holder fast i deres kultur, men mangler indsigt i de danske normer og værdier. Og det gør det måske svært for dem at blive integreret.

Login