Fischlers forslag fornuftigt

Claus Iversen, der er redaktør af vores Ugebrev FødevareTinget, skriver Altinget.dks klumme - denne gang om EU-Kommissionens udspil til reform af landbrugsstøtten.

EU's landbrugskommissær Franz Fischler vil det dog anderledes. I sidste uge fremlagde han Kommissionens forslag til en reform af den fælles landbrugspolitik, og her er der planer om en afkobling af produktionsstøtten. I stedet skal EU's landmænd have udbetalt støttekroner, uanset hvad der dyrkes i det enkelte landbrug dog under forudsætning af, at forskellige regler om miljø og fødevaresikkerhed overholdes.

Fordelene ved modellen er til at få øje på. Den nuværende landbrugsstøtte har efterhånden produceret så mange eksempler på uheldige konsekvenser, at selv Frankrig har svært ved at forsvare den uden at få en sort streg i panden.

Spørgsmålet er dog, hvor langt Franz Fischler kommer med sit forslag. EU har i øjeblikket et formandskabsland, der hedder Grækenland, og det er ikke just nedskæringer i produktionsstøtten, der står allerhøjest på ønskelisten.

Login