Færre kontrolbesøg på restauranter

I et spørgsmål var Folketingets Fødevareudvalg bekymret for, om fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) har slækket for meget på den offentlige fødevarekontrol. Det skyldes, at der i sommeren 2002 var der et udbrud af fjerkræsygdommen Newcastle Disease, som krævede så meget af fødevareregionerne, at der ikke var tid til at foretage de planlagte kontrolbesøg i detailvirksomhederne.

Fødevareministeren erkender, at man ikke har nået det planlagte antal kontrolbesøg, men siger i samme åndedrag, at man er nødt til at prioritere, når ressourcerne er knappe, skriver Ugebrevet FødevareTinget, som vi står bag.

Og ressourcerne har været knappe på grund af den omtalte fjerkræsygdom. EU-regler forpligter de danske myndigheder til at reagere hurtigt og effektivt, og så må forbrugerne altså finde sig i, at der er større sandsynlighed for, at restauranten, de spiser på, ikke er blevet kontrolleret.

Login