"Facebook og græsrødder skal vinde næste valg"

INTERVIEW: Aktivering af partisoldater og moderne teknologi skal hjælpe S tilbage til magten, siger den nye partisekretær Lars Midtiby.

Socialdemokraterne var på hælene før valget i 1998, og alt tegnede dystert for regeringspartiet med daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) i spidsen.

Men det måtte ikke gå galt, tænkte den 20-årige Lars Miditby. Han ville det anderledes. Han havde en brændende lyst til at være med i fællesskabet og et inderligt ønske om, at regeringen skulle fortsætte. Derfor meldte han sig ind i partiet.

Guldåren er væk
Det blev starten til en politisk karriere inden for Socialdemokraterne, og det har nu ført Lars Midtiby til tops i organisationen som blot 29-årig. Herfra skal han inden næste valg være cheftræner for partiets 53.000 medlemmer og partisoldater, der på alle måder skal gøres i bedre form, hvis partiets historisk dårlige valgresultat fra november skal gøres bedre.

For en ting er sikkert: Der skal ændres markant på strategien, for med et langt mindre budget bliver de kreative og billigere ideer i langt højere kurs.

"Jeg skal være med til at få økonomien til at hænge sammen. Den tid, hvor vi havde en guldåre fra fagbevægelsen ind i huset, er endegyldigt forbi. Derfor skal vi skabe en moderne organisation, der kan føre en valgkamp for færre penge," siger Lars Miditby, der kan notere en nedgang i bidrag fra fagbevægelsen fra omkring 33 mio. kr. i 2001 til cirka to mio. i valgåret 2007.

Med de færre penge mellem hænderne kigger han derfor ikke mod dyre reklamebureauer, men mod partiets grundstamme, som er billigere og mere effektiv, mener han:

"Vi kommer ikke til at tæppebombe næste valgkamp med valgannoncer, for det har vi ikke råd til. I stedet skal vi have en græsrodskampagne, hvor alle tager del i det politiske. Vi har 92 kredsformænd, der skal uddannes i bedre kommunikation og pressehåndtering. Det er vigtigt, at vi er der til at kunne professionalisere dem og klæde dem bedre på. Det skal vi gøre langt bedre end tidligere, for det er meget mere effektivt med engagerede mennesker end med alverdens glitret papir. Derfor skal vi vinde næste valgkamp på gammeldags græsrødder sammen med moderne kommunikation," siger Lars Midtiby til Altinget.dk.

Svend Aukens støtte
Samspillet med de lokale græsrødder kender han ganske godt, efter at han i flere år var kredsformand i Århus og her både var ansvarlig for Svend Aukens kampagne ved valget i 2001 og Dan Jørgensens valgkamp til Europa-Parlamentet i 2004.

Login