Erkender mangel på hospice-pladser

Uhelbredeligt syge danskere henvises alt for ofte til almindelige sygehuse, der ellers skulle tage af at gøre folk raske. Sundhedsministeren erkender problemet, der er blevet en kastebold mellem amterne og staten. Ombudsmanden involveres nu.

Formanden for Thyholm Hospice er utilfreds med ministerens manglende stillingtagen til det reelle problem. Spørgsmål til ombudmanden på trapperne. Poul Hansen, der er formand for Thyholm Hospice, kan ikke - uanset, hvor meget han forsøger at stille skarpt - se lyset for enden af tunnelen:

"Sundhedsministeren ønsker åbenbart ikke at ændre den særlov, der i princippet forhindrer oprettelsen af flere hospicer. Det er tankevækkende, at partiet Venstre i skikkelse af Ester Larsen for få år siden kæmpede imod loven, som Lars Løkke nu freder," siger Poul Hansen til Ugebrevet SundhedsTinget, som Altinget.dk står bag.

Problemet er i følge formanden, at loven om hospicer fra 2002 er lavet som en særlov. Den nævner kun tre hospicer, som amterne kan henvise deres uhelbredeligt syge borgere til. På landsplan 34 pladser, hvor det skønnes, at der er brug for et sted mellem 200-250 pladser.

Login