Det danske sprog skal styrkes

En arbejdsgruppe skal udarbejde en handlingsplan for styrkelse af det danske sprog. Samtidig stiller kulturminister Brian Mikkelsen (K) nye krav til DR og TV2 for at styrke vort modersmål på TV.

»Det handler om, at fastholde det danske sprog og sørge for, at der hele tiden er alternativer til de udenlandske medier. De nye kontrakter skal også understreger, at det er vigtigt, hvordan dansk bliver formidlet i medierne,« siger minister og understreger, at også et privatiseret TV2 skal leve op til kontrakterne.

Ud over de skærpede krav til de store nationale TV-stationer har Brian Mikkelsen, nedsat en hurtigtarbejdende arbejdsgruppe, der består af sprogeksperter og repræsentanter for en række vidensministerier. Gruppen skal ifølge kulturministeren komme med konkrete forslag og initiativer, der skal indgå i en samlet politisk plan for styrkelse af det danske sprog i fremtiden.

»Lige nu er vores sprog under massiv påvirkning fra især engelsk - gennem film, musik og medierne. Og det er anderledes end i de foregående par tusinde år, hvor sproget også er blevet påvirket. Men i dag bliver vi udsat for et sandt bombedament hvert eneste minut - næsten uanset hvike medier man bruger. Jeg vil ikke sige, at situationen er alvorlig, men vi skal være meget opmærksomme på sprogets fortsatte udvikling og trivsel. Derfor skal vi arbejde for at styrke det danske sprog,« siger Brian Mikkelsen.

Login