Dansk Folkeparti under pres

April måned har budt på to meget dårlige meningsmålinger for Dansk Folkeparti. Partiets status som Danmarks tredje største parti er truet.

"Vi er jo et parti, der er meget afhængigt af at være i medierne, og vi har under krigen i Irak haft svært ved at markere os," siger Formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Kenneth Kristensen og erkender, at partiet er i en meget sårbar situation.

»Man skal huske på, at Dansk Folkeparti fik et meget godt valg i november 2001. Hvad der kommer let, går let. De meningsmålinger, vi nu ser, er måske et mere reelt udtryk for, hvor mange vælgere der støtter partiet,« siger Lektor Lars Bille, Københavns Universitet.

I partitoppen på Christiansborg er man meget forsigtige med kommentarerne til de to dårlige meningsmålinger. En af partiets strateger, gruppeformand og finansordfører Kristian Thulesen, afviser, at forklaringen er, at partiets mærkesager er gledet ud af den offentlige debat. Han henviser til, at udlændingepolitik ikke har været på mediernes dagsorden i mange måneder - uden at det af den grund har givet partiet dårlige meningsmålinger.

Login