Blink ved kørebaneskift

Der indgås i dag aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om fartgrænsen på de danske motorveje. De 130km/t bliver kombineret med en pligt til at blinke af ved kørebaneskift, og med højere bøder for at køre for stærkt.

Efter en rapport fra Vejdirektoratet, som har gennemgået alle motorvejene, er regeringen indstillet på at tillade 130 km/t på flere strækninger. Aftalen med Dansk Folkeparti vil betyde, at de 130 km/t kommer til at gælde på alle lange lige strækninger i Jylland, på Fyn og på Sjælland.

»Det bliver enklere. Regeringens oprindelige forslag var totalt forvirrende med 110, 120 og 130 km/t. Nu kommer der til at stå 130 km/t på motorveje ved landegrænsen, og så skilter vi med 110 dér, hvor det er nødvendigt. Jeg tror ikke, der vil komme til at være 120 nogen steder«, siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Per Dalgaard.

Den højere hastighed bliver kombineret med pligt til at blinke af ved kørebaneskift og med højere bøder for at køre for stærkt samt en skærpet grænse for, hvornår kørekortet ryger.

Login