Anders Fogh vil finde forsvundet hærchef

Det er stærkt utilfredsstillende, at den tidligere irakiske hærchef pludselig kunne forsvinde sporløst fra sin husarrest i Sorø. Det siger Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Hærchefen er sigtet for i perioden 1984 til 1988 at have begået krigsforbrydelser mod den kurdiske befolkning i det nordlige Irak. Han nægter sig skyldig.

»Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er en stærkt utilfredsstillende situation, der er opstået. Sagen er et eksempel på, at man skal udvise rettidig omhu - og det er altså ikke sket i dette tilfælde. Hærchefen burde selvfølgelig ikke være sluppet ud af danske myndigheders varetægt, så nu må man gøre alt, hvad der overhovedet er muligt for at finde ud af, hvad der er blevet af ham,« siger Anders Fogh Rasmussen.

På et møde i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn i går opfordrede både Socialdemokratiet og SF regeringen til straks at få be- eller afkræftet medieoplysninger om, at det var den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, der hjalp irakeren ud af landet, så han kunne deltage i krigen mod Saddam Hussein.

»Har CIA været inde over, så er det en meget alvorlig sag for forholdet mellem Danmark og USA,« siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Frank Jensen.

Login