Agenter skal stresse rockere

Regeringen og Dansk Folkeparti opruster til en rockerkrig. Et ny lovforslag skal bl.a. give mulighed for at anvende civile agenter. Advokatrådet og Dommerforeningen er stærkt kritiske.

Lovforslaget vil bl.a. give politiet mulighed for i begrænset omfang at at anvende civile agenter, ligesom myndighederne vil få lettere adgang til konfiskation og hemmelige aflytninger. Dertil kommer, at kommuner, politi samt Told & Skat skal bringes til at samarbejde mere.

»Der er tale om en forstærket kamp mod rockerkriminaliteten. Regeringen har fra starten sat hårdt mod hårdt for at sætte en stopper for rockernes terror. Vi er oppe imod forhærdede og meget professionelle organiserede kriminelle,« sagde Anders Fogh Rasmussen.

Advokatrådet og Den danske Dommerforening fraråder direkte regeringen at fremsætte lovforslaget. De to foreninger undrer sig bl.a. over, at loven i vidt omfang er blevet udarbejdet af en arbejdsgruppe sammensat af repræsentanter fra politi og anklagemyndighed, men helt uden deltagelse af domstole, advokater eller interesseorganisationer.

Login