Affald og vand skal privatiseres

Privatiseringen fortsætter, og nu lægger regeringen pres på affalds- og vandsektoren for at gøre den mere effektiv. Både opposition og DF advarer mod privatisering.

Med et nyt oplæg har VK-regeringen pustet nyt liv i debatten om, at der bør være valgfrihed eller konkurrence på flere af de traditionelle forsyningsområder. Mere marked, frit initiativ og mere ansvar til erhverv og forbrugere, lyder slagordene i rapporten "Grøn markedsøkonomi - mere miljø for pengene".

I en pressemeddelelse understreger miljøminister Hans Christian Schmidt (V) udsigten til forandring ved at bruge ordet "kursændring" i fire ud af de første fem afsnit. Hvad det indebærer, når regeringen skriver, at drikkevand og spildevand samt driften af forbrændingsanlæg og lossepladser skal "liberaliseres og effektiviseres", står dog ikke lysende klart.

Miljøordfører Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti tolker gårsdagens rapport fra regeringen derhen, at der lægges op til privatisering af forbrændingsanlæg, lossepladser og vandforsyning. Dansk Folkeparti er lettere skeptisk:

Login