Ældre klager over check

Det er svært at forstå reglerne om ældrechecken, og mange ældre er skuffede over ikke at få noget. Derfor har masser af ældre ringet til landets kommuner, Ældre Sagen og Socialministeriet og klaget over, at de ikke har fået den ældrecheck, som var et resultat af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

»Vi har fået rigtig mange henvendelser fra skuffede ældre, som ikke forstår, hvorfor de ikke har fået ældrechecken,« oplyser kommunikationschef Vibeke Lyngse i Ældre Sagen.

Frustrationerne over ikke at få de 5000 kr. har også fået mange ældre til at ringe helt til den administrative top. Socialminister Henriette Kjær (K) oplyste i Folketingets spørgetid i går, at telefonpasserne i ministeriet har haft travlt. Skriftligt er det dog kun blevet til 15 henvendelser, tilføjede hun.

Da finanslovsaftalen i efteråret var i hus, sagde både regeringen og Dansk Folkeparti, at den var målrettet mod de fattigste ældre. Henriette Kjær fastholdt i går, at det reelt er de fattigste, der får checken, men lagde samtidig op til en diskussion af den nuværende model. Hun henviste til, at regeringen har nedsat et udvalg, som skal kulegrave området og definere, hvem der er de fattigste pensionister. Resultatet af udvalgets arbejde skal danne grundlag for forhandlinger om næste års finanslov, hvor Dansk Folkeparti kræver, at ældrechecken gøres permanent.

Login