SF: Espersens feriesjusk et alvorligt problem

FERIEMINISTER: Lene Espersen (K) må tage ansvaret for den manglende tilladelse til hendes skiferie i februar, mener SF. Hun er ikke ydmyg nok over for ministerjobbet, siger gruppeformand Ole Sohn.

Udenrigsminister Lene Espersen (K) kan ikke uden videre tørre ansvaret for sin manglende tilladelse til en skiferie i februar af på sine embedsmænd. Det er hendes ansvar, og det bør hun erkende, mener SF.

"Selvfølgelig er det Lene Espersens ansvar. Uanset om der er sket et kiks, så kan hun ikke bare give det videre til personalet. Det er efter min mening et udtryk for, at hun har for lidt ydmyghed over for det at være minister," siger partiets gruppeformand Ole Sohn.

Altinget.dk kunne tidligere i dag afsløre, at udenrigsministeren tog på en uges ferie i Norge i februar måned uden at få den formelle tilladelse fra dronningen til at rejse ud af landet. Den skal altid gives, når en minister er bortrejst i mere end tre dage, bl.a. så der kan udpeges en fungerende minister.

Espersen henviser til personalefejl
Lene Espersen har ikke selv villet kommentere sagen, men har henvist til ministersekretariatet i Økonomi- og Erhvervsministeriet, hvor man erkender, at der er sket en fejl. Men særligt den manglende fungerende minister gør sagen til et problem for Espersen, mener Sohn:

"Det er et alvorligt problem, at der ikke har været nogen fungerende økonomi- og erhvervsminister, mens Lene Espersen var væk. Tænk hvis der f.eks. var en bank, der havde været tæt på at krakke i løbet af ferien," siger han.

Forrige artikel Medlemseksplosion i Liberal Alliance Medlemseksplosion i Liberal Alliance Næste artikel Lene Espersen tog på skiferie uden tilladelse Lene Espersen tog på skiferie uden tilladelse