Liberal partisoldat bliver ny skatteminister

PORTRÆT: Den nye skatteminister Troels Lund Poulsen (V) gik engang ind for flad skat og en afskaffelse af efterlønnen. Men ikke længere. Han har bygget en karriere på at rette ind efter sit parti.

"Vi tør allerede godt nu anbefale gennemførelsen af en bruttoskat, naturligvis fortsat med progression, hvor man sløjfer alle fradrag og tilskud mod at sænke skatten massivt i bunden."

Citatet stammer hverken fra Anders Samuelsen eller Ny Alliance i forrige valgkamp. Det stammer fra Danmarks nye skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der tirsdag i denne uge kunne skifte taburetten i Miljøministeriet ud med en tilsvarende i Skatteministeriet på Christianshavn.

I 2001 - kort inden han blev valgt til Folketinget første gang - skrev han således sammen med den tidligere formand for Radikal Ungdom Anders Thomsen debatbogen "Tid til Forandring - et opgør med politisk vanetænkning" - og her slog de to unge politikere ikke bare slog til lyd for en lettelse af skattetrykket og afskaffelse af fradragene i skattesystemet, men også ønskede at afskaffe efterlønnen og lave dramatiske ændringer af dagpengesystemet.

Login