Falbert: tv og radio er de fastansattes politiske talerstol

KRITIK: Chefredaktør på Ekstra Bladet Bent Falbert langer kraftigt ud efter den politiske dækning i radio og tv, som han kalder "selvsutteri".

I et debatindlæg på netavisen MediaWatch.dk langer chefredaktør på Ekstra Bladet Bent Falbert voldsomt ud efter den politiske dækning i radio og tv.

Han mener, at de politiske journalister helt har overtaget mikrofonen på bekostning af de politiske budskaber:

"Det mest almindelige er, at et politisk forslags indhold bliver nævnt summarisk af studieværten i radio eller tv. Straks derefter toner den lettere morgensure Peter Lautrup-Larsen frem i TV 2 News og gør sig klog på de taktiske tanker, der kan ligge bag udspillet samt den modstående fløjs forventede reaktion.

Når TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup har fået øjne, overtager han i timevis lærestolen i folkebelæring. Og et par timer hver uge - med endeløse genudsendelser - udspreder News de to stand up-komikere Peter Mogensen og Michael Kristiansens private meninger om politiske emner, som om der var tale om vismænd med unik indsigt.

Komisk nok nævnes i hvert eneste program, at Mogensen, Kristiansen og Qvortrup har en fortid som presserådgivere for Poul Nyrup og Anders Fogh. Det siges aldrig, at denne virksomhed fandt sted mange år siden, da de herrer var unge. Næ, de lader dunkelt forstå, at deres fortid har forlenet dem med livsvarig dyb indsigt, som sætter dem i stand til at analysere enhver politisk bevægelse," skriver Bent Falbert, og tilføjer senere:

"Hvad politikerne selv mener, overlades det ofte til den trykte presse at forklare. Det er der dårlig plads til at oplyse i statens elektroniske medier, som i stedse stigende grad tolker stofområdet politik som fast ansatte politiske medarbejderes talerstol."

Han slutter med følgende verbale spark:

"Sådan er politisk stof i radio og især stats-tv degenereret til ufolkeligt selvsutteri."

Forrige artikel Ny overvismand udpeget Næste artikel Lille flertal vil bevare EU-forbehold Lille flertal vil bevare EU-forbehold