De bliver valgt ved folketingsvalg nu

VALG: Kommunalvalget og kommissærudnævnelsen af Connie Hedegaard giver chancer for en række nye folketingskandidater, viser Altinget.dks analyse af hele Folketingets sammensætning ved valg nu.

Både kommunalvalget i november og den senere udnævnelse af Connie Hedegaard (K) som ny dansk kommissær i EU får stor indflydelse på sammensætningen af Folketinget, hvis der var valg nu.

Det viser Altingets analyse af partiernes kandidatfelter, der er baseret på professor Søren Risbjerg Thomsens seneste geografiske prognose af mandaternes fordeling i landet.

Således åbner Connie Hedegaards snarlige udtræden af Folketinget mulighed for et slagsmål mellem bygherrerådgiver Henrik Rasmussen, der snart indtræder permanent i Folketinget, og det nyvalgte medlem af Københavns Borgerrepræsentation, den mediedygtige Rasmus Jarlov, om at overtage mandatet fra Hedegaard.

Tre folketingsmedlemmer er derudover i november blevet valgt som borgmestre og forlader derfor om kort tid Folketinget. Det drejer sig om Thomas Adelskov (S), der skal være borgmester i Odsherred Kommune og i Folketinget afløses af Vibeke Grave, det er Knud Kristensen (K), der skal være borgmester i Vesthimmerland Kommune og i Folketinget afløses af Tage Leegaard, og det er Lene Hansen (S), der er ny borgmester i Brønderslev Kommune og afløses af Per Husted.

Herunder følger en gennemgang af ændringerne i partiernes tilslutning i november 2009 i de forskellige storkredse i forhold til den geografiske prognose fra oktober 2009 og valget i 2007. Prognosen er beregnet ud fra professor Risbjergs statistisk funderede gennemsnit af troværdige meningsmålinger i april måned.

Dernæst sættes der ansigter og navne på ændringerne. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af Altingets redaktion.

Login