Danskerne vil have minimumsstraffe for vold

NYHED: Et stort flertal af vælgerne ønsker minimumsstraffe for vold. Justitsminister Lene Espersen (K) åbner dør på klem for forslaget.

75,7 pct. af danskerne går ind for minimumsstraffe for vold, mens kun 14,2 pct. er imod. Enhedslistens vælgere er delt på spørgsmålet, men i samtlige andre partier er der flertal for minimumsstraffe. Det fremgår af en ny meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget.dk.

Der er i undersøgelsen blevet spurgt, om man er tilhænger eller modstander af minimumsstraffe for vold, således at man som minimum får f.eks. et års fængsel for alvorligere vold. I dag er gennemsnitsstraffen for alvorligere vold efter §245 på syv måneder, mens det kun er den allermest bestialske vold efter § 246, der har et gennemsnit på flere års fængsel. § 246 anvendes kun i en halv procent af voldsdommene.  

Slut med spøgelser i debatten
Blandt vælgere fra VKO-blokken går over 80 pct. ind for minimumsstraffe for vold, men også blandt vælgere fra S og SF er der stort flertal for minimumsstraffe. Således er 71,5 pct. af S-vælgerne og 70 pct. af SF-vælgerne tilhængere af minimumsstraffe for vold. Selv De Radikales vælgere mønstrer her et lille flertal for minimumsstraffe.

Login