KL: Nedlæg Region Midtjylland

KORT NYT: Færre kommuner, ingen regioner. Det er budskabet fra KL, der vil gøre Århus til centrum for sygehusbehandlingen i hele Jylland.

Med den nye organisering af sundhedssektoren er der brug for færre og større kommuner. Samtidig bliver regionerne snart overflødige, og i Vestdanmark kan Universitetshospitalet i Århus overtage Region Midtjyllands rolle.

Det vurderer KL's næstformand Anker Boye (S) i en serie opsigtsvækkende udtalelser til nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Han forudser samtidig, at det kan blive vanskeligt overhovedet at rekruttere politikere til regionerne, sådan som de ser ud i dag.

"De fem geografiske regioner er resultatet af et politisk kompromis, og det, synes jeg, tegner sig tydeligere og tydeligere lige nu," lyder næstformandens aktuelle analyse på baggrund af den foreløbige reformperiode på knapt to år.

"Inden seks år er det her lukket ned, og så er der ikke noget, der hedder regioner mere. I stedet laver man tre sygehusorganiseringer omkring universitetshospitalerne i Århus, Odense og København.

Med centraliseringen og investeringen i nye sygehuse optimerer man servicen til borgerne. Samtidig trækker den decentrale struktur i højere grad i retning af sundhedscentre og større lægeklinikker med behandlingsenheder," forudser Anker Boye.

Han mener, at den regionale strukturtilpasning omkring sundhedssektoren vil være en passende anledning for kommunerne til også at overveje, om der er behov for en finjustering af kommunalreformen, så der blot bliver 60 til 70 kommuner tilbage.

Kilde: jpaarhus.dk

Login