Emigreret Venstre-profil ny i Blå Bog

EMIGRANT: Engang havde hun en lovende karriere i Venstre. Men så emigrerede hun til USA. En ny biografi i Blå Bog løfter sløret for, hvad der blev af den nu 56-årige Hannah Kain.

Hvad blev der af dem? Sådan spørger mange sig selv, når en offentlig person eller gammel bekendt glider ud af billedet.

Hvad blev der egentlig af den gamle studenterpolitiker, atomkraftforsvarer samt ikke mindst Venstre-politiker Hannah Kain? Det får man svaret på, når Blå Bog kommer på gaden til maj med en ny udgave, hvor godt 250 nye navne ventes at være at finde - lidt færre nyoptagne end sidste år, hvor 312 nye fandt vej til de ædle spalter. 

I 1990 emigrerede fynboen Hannah Kain til USA med sin mand, datalogen Jakob Nielsen, som hun havde mødt i Moderate Studenter. Forinden var hun opstillet til Folketinget i en årrække - men nåede kun at komme ind som suppleant. Den tværpolitiske elev- og studenterbevægelse samt arbejdet for Reel Energi Oplysning skulle derfor blive tyngden i hendes arbejde, før enkeltbilletten stod på USA.

Hér, fremgår det af Blå Bogs biografi, som gengives nedenfor, har Hannah Kain fået en erhvervskarriere som stifter i 1997 og ejerleder af logistikvirksomheden ALOM i Silicon Valley i Californien. Virksomheden er disse år i kraftig vækst og tæller blandt sine kunder Ford, Apple (butiksinventar worldwide) og den californiske stat. Hun rejser dog ofte til østkysten som medlem af det amerikanske svar på DI, National Association of Manufacturers.

Danske i udlandet
Gads Forlag, der udgiver Blå Bog, ønsker at optage flere danskere, der har gjort en bemærkelsesværdig karriere i udlandet, oplyser redaktionschef Hanne Dal. 

 

 

Forrige artikel Fhv. V-spindoktorer sammen om nyt kommunikationsbureau Fhv. V-spindoktorer sammen om nyt kommunikationsbureau Næste artikel Søvndals mandat er på vippen Søvndals mandat er på vippen