Genlæs debatten om billigere boliger

DEBAT: I de seneste par måneder har Altinget: by og bolig sat billigere boliger til debat. Se alle debatindlæggene her.

Storbyernes sammenhængskraft skal styrkes nu

DEBAT: Boligaftalen er et skridt i den rigtige retning, men der skal mere til at sikre sammenhængskraften i byerne, skriver Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL). Han vil have mere renovering, flere boligsociale indsatser og bedre infrastruktur.

Bragt 20. november - læs indlægget her

-----------------------

DF: Et bedre boligmarked med provins-arbejdspladser

DEBAT: Flere arbejdspladser i landdistrikterne er nøglen til et bedre boligmarked, hvor det er attraktivt at bosætte sig uden for byerne, skriver DF’s boligordfører, Karina Adsbøl. Hun vil have bedre rammer for virksomhederne i provinsen.

Bragt 27. november - læs indlægget her

-----------------------

Boligøkonom: Behov for et fleksibelt boligmarked

DEBAT: Almennyttig øremærkning af visse boligområder kommer én befolkningsgruppe til gavn, men har konsekvenser for beboerne i andre områder. Det skriver boligøkonom Joachim B. Kristensen og taler for en mere fleksibel udnyttelse af boligmassen.

Bragt 4. december - læs indlægget her

-----------------------

Ejendomsforeningen Danmark: Billige boliger er umulige at bygge

DEBAT: Det er ikke muligt at bygge billige boliger i byerne. Så klar er meldingen fra adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, Torben Christensen, der stiller skarpt på omkostningerne ved et byggeri i dagens Danmark.

Bragt 11. december - læs indlægget her

------------------------

LLO: Billige boliger kræver regulering

DEBAT: Boligmarkedet skal reguleres i et større omfang, og der skal flere almene boliger til. Det skriver LLO-formand Helene Toxværd. Hun vil have et trygt boligmarked med betalelige boliger.

Bragt 18. december - læs indlægget her

------------------------

Udsatterådet: Lappeløsninger skaffer ikke nok billige boliger

DEBAT: Manglen på billige boliger er et presserende problem, men “aben” skubbes frem og tilbage mellem kommuner og stat, skriver Jann Sjursen, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte. Det går ud over samfundets svageste, påpeger han.

Bragt 8. januar - læs indlægget her

-----------------------

Dansk Byggeri: Løsningen er flere boliger

DEBAT: Billige boliger kræver flere boliger ifølge økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Maria Schougaard Berntsen. Tre steder kan der sættes ind, skriver hun: mere nybyggeri, bedre udnyttelse af boligmassen og en standardiseret byggeproces.

Bragt 15. januar - læs indlægget her

------------------------

Kabell: Nøglen til billige boliger ligger på Christiansborg

DEBAT: Kommunerne har brug for flere redskaber, hvis de skal skaffe flere billige boliger, skriver Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell. Han efterlyser handling fra Christiansborg, så kommunerne kan løfte deres ansvar.

Bragt 22. januar - læs indlægget her

------------------------

DF: Trygheden skal tilbage

DEBAT: Danskerne skal være trygge ved deres boligforhold både nu og i fremtiden. Det kræver både ansvarlighed og en vigtig varsomhed i lovgivningsprocessen, skriver Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl. Hun er dog ikke bleg for at tage fat.

Bragt 29. januar - læs indlægget her

-------------------------

Boligøkonom: Gylden mulighed for at kickstarte byggeriet

DEBAT: Mens København, Aarhus og andre vækstcentre må indstille sig på at finde plads til flere indbyggere, står boligmarkedet i resten af landet over for en omstilling, der kræver mere end blot nedrivningspuljer. Det skriver Joachim Borg Kristensen, boligøkonom i Nykredit Markets.

Bragt 5. februar - læs indlægget her

------------------------

Byggeekspert: Billige moderne boliger kræver samarbejde

DEBAT: Samarbejdet mellem alle involverede parter i byggeprocessen er vejen til at skabe gode nye og moderne byggerier til en fornuftig pris. Det skriver Bjørn Zebitz, eksportdirektør i DEKO og tidligere formand for IDA Byg.

Bragt 19. februar - læs indlægget her

-------------------------

Ejendomsforeningen Danmark: Billige boliger – ren magi?

DEBAT: Boligpolitikken er et dårligt redskab til at løse samfundsproblemer med, fordi det rammer bredt. Boliger bygget med offentlige tilskud kan lige såvel gå til lægen eller direktøren. Lad derfor boligmarkedet regulere sig selv og sæt ind med støtte til de personer, der har behov for hjælp til at betale deres boligudgifter. Det skriver Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Bragt 26. februar - læs indlægget her

-------------------------

Lejernes LO: ”Kan de humme sig!”

DEBAT: Ejendomsforeningen Danmark sammen med Forsikring og Pension modarbejder en historisk ændring af planloven, som vil styrke byen og styrke sammenhængskraften. Det skriver Helene Toxværd, formand for Lejernes LO.

Bragt 5. marts - læs indlægget her

-------------------------

Dansk Byggeri: God byudvikling forudsætning for attraktive boliger

DEBAT: Billige boliger handler om at optimere byggeriets processer, men det handler i mindst lige så høj grad om at træffe de rigtige beslutninger for byens udvikling. Det skriver Maria Schougaard Berntsen, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri.

Bragt 12. marts - læs indlægget her

-------------------------

Udsatterådet: Billige boliger kræver akut handling

DEBAT: Vi nærmer os en nødsituation for den stadig større gruppe af danske borgere, der ikke har råd til de stadig dyrere boliger. Der er derfor brug for akutte ekstraordinære indsatser fra statens side. Det skriver Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Bragt 19. marts - læs indlægget her

-------------------------

Byggeekspert: Øget fokus på kvalitet i lyd- og lysforhold

DEBAT: Det tager lang tid at nå til en fælles europæisk standard. Derfor er det godt, når bygherrerne selv går foran med skærpede krav og sikrer, at de bygninger, de skaber, har en høj kvalitet. Det skriver Bjørn Zebitz, eksportdirektør i DEKO, tidl. formand for IDA Byg.

Bragt 24. marts - læs indlægget her

 

 

 

 

Forrige artikel Ejendomsmæglere: Overvej mindre krav til låneres rådighedsbeløb Ejendomsmæglere: Overvej mindre krav til låneres rådighedsbeløb Næste artikel Landsbyerne i Danmark: En historisk fejltagelse Landsbyerne i Danmark: En historisk fejltagelse