Debat-overblik: Hvordan kan vi bygge billigere boliger?

DEBAT: Er det muligt at bygge billigere? Og hvilke regler skal væk, for at det bliver muligt? Det spurgte Altinget en række debattører om. Vi har samlet deres indlæg her.

Af Henrik Axel Buchter
Fagdebatkoordinator

Diskussionen om billigere boliger i Danmark strander ofte på argumenter om høje grundpriser og bekosteligt nybyggeri. 

Både politikere og aktører har de seneste år kredset om mulighederne for at lempe kravene – og mængden af krav – til nybyggeri, for at gøre det billigere at bygge boliger. Den nuværende boligminister, Ole Birk Olesen (LA), har gentagne gange opfordret til, at branchen kommer med konkrete forslag.

Men hvilke løsninger kan bringes i spil? Hvilke regler bør slækkes eller fjernes? 

Altinget bad en række relevante aktører om at komme med deres bedste bud på bureaukratiske regler, der bremser billige boliger.

Mød panelet og læs deres indlæg her:

Inge Ebbensgaard
Informationschef for Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Har en M.Sc i business administration, economics og marketing fra Copenhagen Business School. Har været tilknyttet som informationschef i foreningen siden 2005.

Rådgivende Ingeniører: Det er dyrt at bygge billigt

Rådgivende Ingeniører: Der er to muligheder for at få billigere boliger

Henrik L. Bang
Direktør for Bygherreforeningen. Er uddannet civilingeniør med en Ph.D. fra Copenhagen Business School, Institut for Industriøkonomi og Virksomhedsstrategi. Henrik L. Bang har som seniorforsker på SBi arbejdet med forskningsprojekter bl.a. inden for byggeindustrien.

Bygherrerne: Vi mangler rigtige incitamenter til billigere byggeri

Bygherreforeningen: Færre regler vil give billiger boliger

Elly Kjems Hove
Branchedirektør for DI Byg, hvor hun begyndte at arbejde i 1991. Medlem af styregruppen i InnoBYG. Uddannet cand.polyt. fra Aalborg Universitet.

DI Byg: Ressourcerne skal række til fremtidens forbrug

DI Byg: Billigere byggeri starter med bedre samarbejde

Michael H. Nielsen
Direktør i Dansk Byggeri. Direktør i Dansk Byggeri. Michael H. Nielsen, har arbejdet i Dansk Byggeri siden 2000 og har en masteruddannelse fra CBS og en kandidat fra KU-Life. Han er bl.a. styregruppeformand for innovationsnetværket InnoBYG, sidder i Energifondens bestyrelse samt er næstformand for Byggecentrum.

Dansk Byggeri: Vi skal handle med omtanke og fokus på totaløkonomi

Dansk Byggeri: Et boligpolitisk quickfix findes ikke

Jesper Pagh
Direktør i Arkitektforeningen. Arkitekt MAA, uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København, har tidligere været partner i designvirksomheden Move og har siddet i bestyrelsen i brancheorganisationen Design Denmark, som han også var med til at etablere i 2007.

Arkitektforeningen: Kvalitet koster, men det er alle pengene værd

Debat: Billige boliger og enhjørninger minder om hinanden

Forrige artikel EL: Boligaftalen tilgodeser ejerboligerne EL: Boligaftalen tilgodeser ejerboligerne Næste artikel Landdistrikternes Fællesråd: Byfornyelse skaber land i bedre balance Landdistrikternes Fællesråd: Byfornyelse skaber land i bedre balance