Vestager: DF kommer ikke uden om os

REAKTION: Vestager reagerer skarpt mod Thulesen Dahls udtalelser om et samarbejde med S og SF. DF skal ikke fortsat bestemme Danmarks udlændingepolitik efter næste valg, siger hun.

"Dansk Folkeparti skal ikke sætte næsen op efter at kunne forføre S og SF - og da slet ikke i udlændingepolitikken," siger De Radikales gruppeformand, Margrethe Vestager, som et svar på Kristian Thulesen Dahls udtalelser om et eventuelt samarbejde med S og SF, hvis magtsituationen i Danmark skulle vende.

Thulesen Dahl lufter tankerne i den nye biografi "Kristian - Kronprinsen", der udkommer i næste uge på Broe Forlag. 

"Kristian Thulesen Dahls flirten er et centralt argument for, hvorfor jeg og Radikale Venstre er opsat på at få udarbejdet et politisk grundlag for en ny regering, der gør, at vi kan deltage i regeringsarbejdet efter næste valg," siger Margrethe Vestager og fortsætter:

"Dansk Folkeparti skal være velkommen i et bredt samarbejde, men de skal ikke tro, at de kan komme uden om Radikale Venstre. Vi vil være garanten for økonomisk ansvarlighed, en anstændig udlændingepolitik og en moderne folkeskole i en ny regering."

Forrige artikel DF åbner for samarbejde med venstrefløjsregering Næste artikel Der skal gå 20 år mellem åben uenighed Der skal gå 20 år mellem åben uenighed