V-mandater i frit fald

PROGNOSE: Tilbagegang i meningsmålingerne trækker nu flere og flere venstrefolk med sig i faldet. Ni mandater risikerer at ryge ud - og derudover er der fem, der ikke genopstiller.

Venstre styrtdykker og står nu kun til 37 mandater - ti færre end de 47, Venstre i dag har i Folketinget.

Det begynder nu at kunne mærkes for de svageste kandidater rundtom i storkredsene.

Altinget | Christiansborgs analyse af kandidatfelterne på baggrund af professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske gennemsnit af meningsmålingerne i november måned viser, at der er ni siddende Venstre-folketingsmedlemmer, der risikerer at ryge ud.

Det drejer sig bl.a. om fhv. videnskabsminister Helge Sander, hvis mandat i Vestjylland er usikkert, miljøordfører Eyvind Vesselbo i Københavns Omegn, Flemming Damgaard Larsen, Louise Schack Elholm og Flemming Møller i Sjællands Storkreds, og retsordfører Kim Andersen og uddannelsesordfører Anne Mette Winther Christiansen i Østjylland.

Marion Pedersen står til at ryge ud i Københavns Storkreds og Per Bisgaard i Nordjyllands.

Derudover har fem folketingsmedlemmer allerede kastet håndklædet i ringen og meddelt, at de ikke genopstiller - det er således Folketingets formand Thor PedersenBritta Schall Holberg, Preben Rudiengaard, Jens Vibjerg og Jens Kirk.

Professor Risbjergs geografiske snit, som Altingets analyse bygger på, er i november måned blevet endnu mere præcis end sædvanligt. Det skyldes, at den nu bl.a. bygger på oplysninger fra ikke færre end 50.000 Gallup-interviews.

Læs hele prognosen og analysen på Altinget | Christiansborg
Kræver abonnement

Forrige artikel 6. december: Margrethe Vestager 6. december: Margrethe Vestager Næste artikel Anders Krab-Johansen ny chef for Børsen Anders Krab-Johansen ny chef for Børsen