USA-ekspert i spil som ny folketingskandidat for V

NAVNE: Den 42-årige USA-ekspert Mads Fuglede er i spil som ny folketingskandidat for Venstre i Gladsaxe. Her er de lokale Venstre-folk på udkig efter en afløser for tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.

Til dagligt bruger han det meste af sin tid på amerikansk politik og historie. Han optræder flittigt som ekspertkommentator om amerikansk politik på dansk TV.

Men nu ser den 42-årige USA-ekspert Mads Fuglede ud til at kaste sig ud i dansk politik som folketingskandidat for Venstre.

Han er således i spil til at blive Venstres nye folketingskandidat i Gladsaxe-kredsen. Her skal han i givet fald afløse den tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V), der forlod Folketinget og dansk politik tidligere i år.

Der er først opstillingsmøde i Venstres lokalforening i Gladsaxe den 3. februar. Men Mads Fuglede bekræfter selv, at han er spil til posten.

"Jeg er blevet spurgt, om det var noget, jeg kunne tænke mig. Og det har jeg så fået lidt tid til at tænke over," siger Mads Fuglede.

Tidligere medlem af KU
Som helt ung var han medlem af Konservativ Ungdom, men det seneste års tid har han været medlem af Venstre.

"Siden jeg var midt i tyverne, har jeg været tættest på Venstre rent politisk," siger Mads Fuglede.

Han er i øvrigt efterkommer til en af de største ledere i Venstres historie, Christen Berg. Han var medstifter af Venstre og Venstre-pressen og sad i Folketinget fra 1866 til sin død i 1891.

"Jeg er næsten i lige linje efterkommer af Christen Berg, som var bror til min tip-tip-oldefar," siger Mads Fuglede.

Hos den lokale Venstreforening i Gladsaxe vil man hverken af- eller bekræfte, at Mads Fuglede er i spil som ny folketingskandidat.

"Vi har opstillingsmøde den 3. februar, og indtil videre har vi ingen yderligere kommentarer," siger Jette Aagaard Madsen, kredsformand for Venstre i Gladsaxe.

Gode chancer for at blive valgt
Hvis Mads Fuglede bliver valgt som Venstres nye folketingskandidat i Gladsaxe, står han med gode chancer for at blive valgt ind i Folketinget.

Venstre fik ved det seneste folketingsvalg tre mandater i Københavns Omegns Storkreds, men hverken Gitte Lillelund Bech (V) eller Eyvind Vesselbo (V) genopstiller ved næste valg.

Derfor har Mads Fuglede gode chancer for at blive valgt ind på det tredje V-mandat sammen med Karen Ellemann (V) fra Brøndby-kredsen og Jakob Engel-Schmidt (V) fra Lyngby-kredsen.

Mads Fuglede er cand.mag. i historie og filosofi fra Aarhus Universitet og er til dagligt ph.d.- studerende ved Københavns Universitet.

Forrige artikel Risbjerg: Rød blok haler ind på Løkke Risbjerg: Rød blok haler ind på Løkke Næste artikel Radikale peger på Martin Damm som KL-formand Radikale peger på Martin Damm som KL-formand