Ung SF-strateg favorit som ny næstformand

NYHED: En af Søvndals vigtigste kuglestøbere har fuld støtte af ledelsen til at blive partiets nye næstformand. Valget ventes at styrke SF's fornyerfløj.

Villy Søvndal har præsenteret SF's hovedstyrelse for sit ønske om at gøre Thor Möger Pedersen til ny næstformand, og den 25-årige Thor Möger er dermed så godt som sikker på valget. Posten blev ledig efter, at den hidtidige næstformand Jacob Nørhøj tragisk døde i sidste måned, kun 33 år gammel.

Thor Möger Pedersen er tidligere formand for Dansk Gymnasieelevers Sammenslutning, men har de seneste år fungeret som strategisk rådgiver for SF. Sammen med pressechefen Claus Perregaard og Søvndals personlige rådgiver Thomas Sæhl har Thor Möger Pedersen spillet en vigtig rolle i den fornyelsesproces, der på få år har tredoblet SF's vælgerandel.

Korrigeret kursen
Den nye linje har især gjort sig gældende i værdipolitikken, hvor SF er gået i kødet på religiøse fundamentalister og samtidig har anlagt en mere pragmatisk holdning til udlændingepolitikken. Også områder som retspolitik og skattepolitik er blevet korrigeret.

Fornyelsen af partiets kurs er sket sideløbende med opbygningen af et historisk tæt samarbejde med Socialdemokraterne. Her har Thor Möger Pedersen været en helt central forhandler, da embedsmænd for S og SF skulle lægge de første sten til et fælles S-SF-udspil. Hans indsats mødte respekt, også fra den socialdemokratiske ledelse.

Omstridt
Som klassisk spindoktor er Thor Möger Pedersen ikke lige elsket i alle dele af SF, men med støtte fra partiledelsen vil det være en kæmpe overraskelse, hvis han ikke bliver valgt. Formelt skal Thor Möger dog først vælges til partiets nye landsledelse, der så udpeger ham.

Thor Möger Pedersen komme fra en politisk aktiv familie. Således har både hans far, Torben Möger Pedersen, og søsteren, Gry Möger Poulsen, også været DGS-formænd. Privat er Thor Möger kæreste med formanden for Folketingets Boligudvalg, partifællen Nanna Westerby. De to venter et barn sammen til sommer.

,

Forrige artikel PET vejleder politikere: Undgå kidnapning Næste artikel Professor: Hovedløs aktivering er på vej tilbage Professor: Hovedløs aktivering er på vej tilbage