PET vejleder politikere: Undgå kidnapning

KIDNAPNING: PET råder danske politikere til at rejse med neutral bagage, så de forebygger at blive kidnappet. Folder udsendt efter genoptryk af Muhammed-tegninger.

Det skal forebygges, at danske folketingsmedlemmer bliver kidnappet,  når de rejser i udlandet, og derfor har politikerne fået en række god råd fra Politiets Efterretnngstjeneste (PET), se link.

"Genoptrykket af Muhammed-tegningerne og i en vis udstrækning Danmarks fortsatte militære engagement i Afghanistan har fået terroristgrupper til at øge deres fokus på Danmark, danskere og danske interesser i udlandet. Det gælder især i lande, hvor al-Qaeda-grupper er aktive som Nord- og Østafrika, Mellemøsten, Pakistan og Afghanistan," hedder det i PET's kidnapnings-folder, som anfører nye tendenser:

"En ny kidnapnings-form er den såkaldte ATM-kidnapning, hvor ofret over et antal dage bliver tvunget til at hæve kontanter fra hæveautomater, indtil det daglige loft nås, eller ofret bliver tvunget til at udlevere sit kort og sin pin-kode.

Riskoen for at blive kidnappet hænger nemlig ikke altid sammen med ideologi. I højrisiko-lande som Mexico og Colombia repræsenterer kidnapning en relativ enkelt måde at skaffe sig mange penge," hedder det i PET-folderen.

Den indeholder en række konkrete råd til politikere, ansatte i udlandet og almindelige turister om, hvordan man undgår at blive kidnappet. Bl.a. anbefales det at anvende "neutral bagage" og være almindeligt agtpågivende.

PET gør opmærksom på, at Udenrigsministeriet har været nødsaget til at hæve risiko-niveauet omkring de danske ambassader i flere lande.

Forrige artikel Lykke møder hård kritik af klimatilpasning Lykke møder hård kritik af klimatilpasning Næste artikel Ung SF-strateg favorit som ny næstformand Ung SF-strateg favorit som ny næstformand