To SF-ministre kan ryge ud af Folketinget

GEOGRAFISK PROGNOSE: Hvis der var valg nu, ville både Villy Søvndal og Pia Olsen Dyhr miste deres plads i Folketinget, viser Altinget.dks geografiske prognose.

Vælgernes flugt fra SF betyder, at to af det kriseramte partis ministre ville ryge helt ud af Folketinget, hvis der var valg nu.

Både udenrigsminister Villys Søvndal (SF) og handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) vil ikke alene miste ministerposten, men også helt miste deres plads i Folketinget, sådan som partiets nuværende meningsmålinger ser ud.

Det viser Altinget.dks prognose, der er baseret på beregninger af valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet.

Da SF i 2005 stod midt i et formandsvalg efter Holger K. Nielsen afgang var det netop Villy Søvndal og Pia Olsen Dyhr, der kæmpede om den ypperste post i partiet.

Søvndal løb som bekendt med sejren dengang og opnåede i en række år nærmest kultagtig status og var med til at sikre SF stor vælgerfremgang. Siden har han og SF gennemlevet en større politisk deroute.

Stort mandefald hos S og SF
Villy Søvndal har længe stået til at ryge ud af Folketinget i Altinget.dks månedlige prognoser, men det er helt nyt, at heller ikke Pia Olsen Dyhr kan se frem til genvalg.

SF står lige nu til kun at få otte mandater valgt ind, hvilket ud over Søvndal og Olsen Dyhr også vil betyde farvel til Özlem Cekic, Eigil Andersen, Anne Baastrup samt Ole Sohn og Pernille Vigsø Bagge, der begge har besluttet sig for slet ikke at genopstille ved næste valg.

Læs hele Altinget.dks geografiske prognose om, hvem der ville blive valgt til Folketinget, hvis der var valg i dag på Altinget | Christiansborg her (kræver abonnement).

Forrige artikel Anne E. Jensen ny formand for Europabevægelsen Anne E. Jensen ny formand for Europabevægelsen Næste artikel Når strategi og virkelighed kolliderer Når strategi og virkelighed kolliderer