Tidligere Danske Bank-chefer slipper for sigtelser i hvidvasksag

Bagmandspolitiet har droppet sigtelserne mod seks tidligere chefer i Danske Bank i forbindelse med hvidvasksagen. Tre er fortsat sigtet.

Seks forhenværende chefer i Danske Bank, der tidligere var sigtet i hvidvasksagen, kan ånde lettet op. Bagsmandspolitiet (Søik) har nemlig droppet sigtelserne mod dem.

Det skriver DR Nyheder.

Bagmandspolitiet har ikke fundet beviser for, at de tidligere sigtede har udvist grov uagtsomhed, siger Per Fiig, fungerende statsadvokat i Søik.

"Vi har ikke fundet, at der har været udvist uagtsomhed, der kan karakteriseres som grov, og dermed vil der ikke være grundlag for at rejse tiltale for at have overtrådt hvidvaskloven," siger Per Fiig til DR.

Mikael Ericson er blandt de tidligere chefer, der ikke længere er sigtet i sagen. Det oplyser hans forsvarsadvokat Henrik Stagetorn til DR. Mikael Ericson var chef for Danske Banks internationale aktiviteter fra 2014 til 2016.

Flemming Pristed er ifølge sin forsvarsadvokat Søren Bergenser heller ikke sigtet længere. Flemming Pristed var chefjurist i banken.

Tidligere topchef Thomas Borgen og to andre forhenværende direktionsmedlemmer er fortsat sigtede i sagen, skriver Berlingske.

Forrige artikel Magistrenes A-kasse genvælger Per Clausen til formandspost Næste artikel Hon är ny ordförande för Jönköping Airport