Thorning mødes med Hollande

MØDE: Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mødes lørdag med den franske præsident François Hollande i Paris. Søndag mødes Thorning med EU-kommissionsformand José Manuel Barroso på Marienborg.

Lørdag rejser statsminister Helle Thorning-Schmidt til Paris for at mødes med den franske præsident François Hollande.

Formålet med mødet er at drøfte de prioriteter og rammer, der skal besluttes på mødet i Det Europæiske Råd 26.-27. juni, og som skal være retningsgivende for EU's arbejde i de kommende år, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

Foruden Thorning er også en række andre socialdemokratiske stats- og regeringschefer fra Belgien, Italien, Rumænien, Slovakiet, Tjekkiet og Østrig inviteret. 

Thorning var torsdag i Berlin, hvor hun mødtes med den tyske forbundskansler Angela Merkel. De to skulle ligeledes disktuere de europapolitiske spørgsmål forud for mødet i Det Europæiske Råd. 

Barroso kommer til Danmark
Søndag skal Thorning mødes med EU-kommissionens formand José Manuel Barroso på Marienborg. Barroso er i Danmark for at deltage i forskningskonferencen Euroscience Open Forum, der åbner søndag. 

På mødet skal Thorning og Barroso diskutere det kommende møde i Det Europæiske Råd, herunder EU's klima- og energipolitik samt situationen i Ukraine, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

Forrige artikel Analyse: USA's støtte til Iraks al-Maliki vakler Analyse: USA's støtte til Iraks al-Maliki vakler Næste artikel Dagens Medicin og Samvirke vinder årets Bording-priser Dagens Medicin og Samvirke vinder årets Bording-priser