Dagens Medicin og Samvirke vinder årets Bording-priser

PRISVINDERE: Niels-Bjørn Albinus, Dagens Medicin, vandt Journalistprisen, mens Samvirke løb med Medieprisen for et originalt, begavet og veloplagt kundeblad ved uddelingen af årets Bording-priser.

En fast og festlig midsommertradition er uddelingen af årets Anders Bording-priser til danske specialmedier på Københavns Rådhus.

Og igen i år var uddelingen et tilløbsstykke. Næstformand i Borgerrepræsentationen, Rikke Lauritzen (EL), og Danske Mediers næstformand, Altinget.dks Rasmus Nielsen, bød velkommen og gav ordet til Bording-komiteens formand, Kristian Lund, der motiverede nomineringerne. (Se hele talen nederst

Alle traditioner var helt, som de skulle være, og dog: Der var ingen særlig digital pris. Kommiteen har i år taget konsekvensen af, at alt nu mere eller mindre er digitalt. 

Men de fire klassikere var på plads: Prisen for Visuel Formidling, Innovationsprisen samt de to statuettepriser, Medieprisen og Journalistprisen.

Hæder til Dagens Medicin og Samvirke
Foran Ergoterapeuten, Folk & Kirke og Version2 blev det Samvirke, der løb med årets Mediepris "for at levere et kundeblad fyldt med originalitet, og spændende visuelle effekter. Det er veloplagt, begavet og brugbart med gennemtænkte løsninger, som engagerer læserne, og som rammer ånden i den bagvedliggende organisation."

Den anden hovedpris, Journalistprisen, gik til Niels-Bjørn Albinus fra Dagens Medicin, "for dygtig og vidende anvendelse af caseorienteret journalistik for at afsløre, hvordan en uskyldig operation af kvinder har ført til spredning af kræft og patienternes død – uden at patienterne blev informeret. Indsatsen har ført til en omlægning af procedurerne."

Niels-Bjørn Albinus vandt prisen foran Klaus Buster Jensen, Peter Keiding og 
Anna Krogh Søndergaard fra Fagbladet 3F, Signe Højgaard og Tue Wettergreen-Paltorp fra Fagbladet FOA, Thomas Hoffmann fra Videnskab.dk og Peter Helles Eriksen fra Ud & Se.

Specialpriser til Ud & Se og Ergoterapeuten
Ud & Se vandt prisen for Visuel formidling, da det "bidrager med et inspirerende bud på, hvordan man kan styrke det trykte magasin ved at udnytte de digitale mediers muligheder."
Øvrige nominerede: Focus Denmark og Ugebrevet A4.

Ergoterapeuten vandt Innovationsprisen "for et skalerbart, overskueligt værktøj til at sikre et gennemtænkt magasinunivers på alle platforme og for en gennemtænkt, ambitiøs og visionær kanalstrategi, der sikrer, at det rette indhold havner i de rette genrer og kanaler. 
Øvrige nominerede: Ingeniøren og Ud & Se

Anders Bording-priserne uddeles hvert år af Danske Medier, og er opkaldt efter Anders Christensen Bording, redaktør, journalist og bladudgiver på enevældens tid under Frederik III. I 1666 udgav han "Den Danske Mercurius", der anses for at være det første periodiske skrift i Danmark.

Netavisen Altinget.dk vandt Medieprisen i hhv. 2010 og 2012.
 
 

Forrige artikel Thorning mødes med Hollande Thorning mødes med Hollande Næste artikel Danskerne vil give flere penge til sundhedsvæsnet Danskerne vil give flere penge til sundhedsvæsnet