Prognose: Tesfaye og Hummelgaard bliver folketingsmænd

PROGNOSE: De to socialdemokratiske profiler Mattias Tesfaye og Peter Hummelgaard står til at komme ind ved næste valg. Det kan skubbe en tidligere minister helt ud af Folketinget, viser Altingets prognose.

Selvom Socialdemokraternes folketingsgruppe står til at blive reduceret fra 44 til 40 mand, kan seks nye ansigter se frem til at komme ind i gruppen ved næste valg.

Blandt de nye navne i gruppen er de to unge profiler Mattias Tesfaye og Peter Hummelgaard. Det viser Altingets gennemgang og vurdering af partiets kandidater, som er baseret på valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose.

I Københavns Storkreds står den tidligere DSU-formand Peter Hummelgaard til at sætte sig på et sikkert mandat. Han har med sin åbenmundede kritik af regeringens økonomiske politik en fordel i København, hvor konkurrenterne er loyale Thorning-støtter. Hans kampagne får bred opbakning fra DSU’ere og dele af fagbevægelsen.

Kamp mellem murer og tidligere minister
Mattias Tesfaye, der var næstformand i SF, før han blev socialdemokrat, har gjort sig meget bemærket i medierne, og står til det tredje mandat i Københavns Omegns Storkreds. Murersvenden med den lidt bramfri debatstil har en god arbejderprofil i Brøndby-kredsen og adskiller sig på den måde fra de andre socialdemokratiske kandidater i Københavns omegn.

At Mattias Tesfaye er favorit til omegnskredsens trejde mandat er til gengæld en dårlig nyhed for tidligere justitsminister Morten Bødskov. Han er også opstillet i Københavns Omegns Storkreds, og Mattias Tesfayes popularitet ser ud til at kunne presse Morten Bødskov ud af Folketinget.

Se hele den nye socialdemokratisk folketingsgruppe på Altinget: christiansborg her (kræver abonnement)

,

Forrige artikel Det sker i dansk politik: KL-topmøde og Femern-debat Det sker i dansk politik: KL-topmøde og Femern-debat Næste artikel Riskær stiler efter Alternativet-kandidatur Riskær stiler efter Alternativet-kandidatur