Her er Socialdemokraternes nye folketingsgruppe

PROGNOSE: Statsministerens parti står til tilbagegang, og samtidig gør nye kandidater kampen om de socialdemokratiske mandater endnu hårdere. Her kan du se, hvordan partiets nye folketingsgruppe ville se ud, hvis der var valg nu.

Socialdemokraterne styrer mod valgkampen med udsigt til mandefald i folketingsgruppen. De 44 pladser, partiet har nu i Folketinget, står til at blive reduceret til 40. Samtidig står fem nye navne til at blive valgt – heriblandt SF-afhopperen Mattias Tesfaye – hvilket er med til at skærpe konkurrencen om de socialdemokratiske mandater.

Det viser Altingets gennemgang og vurdering af partiets kandidater, som er baseret på valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose. Risbjerg har for Altinget også udarbejdet en "hitliste" over Socialdemokraternes mandater, der viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse mandaterne falder – også hvis partiet skulle gå yderligere frem. Og nedenfor følger Altingets vurdering af, hvilke navne der sætter sig på dem.

I Sjællands Storkreds er der udsigt til et særligt spændende drama. Ved valget fik Socialdemokraterne syv mandater i Danmarks største valgkreds, men med partiets tilbagegang står statsministerpartiet nu kun til at kunne hente seks. Hertil er kampen blevet yderligere skærpet efter socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil og tidligere SF-sundhedsminister Astrid Krag denne gang også er at finde på valgsedlen i Sjællands Storkreds.

Login