Tænketanken Europa opruster med ny chefanalytiker

Anders Overvad er blevet ansat som ny chefanalytiker i Tænketanken Europa. Han tiltræder fra en stilling som økonom i Arbejdernes Landsbank.

Tænketanken Europa har ansat ny chefanalytiker.

Valget er faldet på Anders Overvad, der tiltræder fra en stilling som økonom i Arbejdernes Landsbank.

Det oplyser Tænketanken Europa i en pressemeddelelse.

Fra 1. august skal kommende chefanalytiker Anders Overvad primært fokusere på den makroøkonomiske dagsorden i EU. En opgave, der ifølge direktør Lykke Friis er af vigtig karakter:

“Tænketanken Europas mission er at bidrage til, at vi i Danmark får drøftet de vigtigste europapolitiske temaer, vel at mærke i tide. Den opgave er kun blevet endnu vigtigere i lyset af coronakrisen, Brexit og de opbrudstendenser, vi ser globalt,” udtaler hun i meddelelsen og fortsætter:

”Anders vil i høj grad styrke Tænketankens arbejde med analyser inden for det økonomiske område, hvad enten det drejer sig om statsstøtteregler i EU’s indre marked, klimaskat, reformer af Vækst- og Stabilitetspagten eller lignende.”

Hos Arbejdernes Landsbank har Anders Overvad været en del af talsmandskorpset, hvorunder han er blandt de mest citerede bankøkonomer i Danmark.

Desuden har hans virke i Arbejdernes Landsbank ført til en kåring til Berlingskes Talent 100.

Han er uddannet cand.polit. ved Københavns Universitet i 2017.

Forrige artikel Mindeord om Marie Louise Klenow (54) af retspræsident Christian Lundblad Næste artikel Dødsfald: Digter Eske K. Mathiesen (77)