Mindeord om Marie Louise Klenow (54) af retspræsident Christian Lundblad

På vegne af landets byretspræsidenter skriver retspræsident Christian Lundblad mindeord i Politiken om retspræsident Marie Louise Klenow, 54 år gammel.

En fabelagtig god kollega er taget fra os. Det var med dyb sorg, vi om aftenen 27. maj modtog det frygtede budskab, at Marie Louise havde tabt kampen mod canceren.

Ellers var det ikke mange kampe, Marie Louise tabte.

Hun var både fysisk og mentalt af en helt særlig støbning.

Hun gennemførte et dagligt motionsprogram i den tidlige morgenstund, som de færreste ville have energi til, og hendes energiniveau holdt hele dagen igennem til sen aften.

Herudover var Marie Louise helt særegent velbegavet – ikke blot som en ypperlig jurist også som en formidabel leder og menneskekender.

Hendes karriere begyndte i Justitsministeriet, hvor hun bl.a. som sekretær for Domstolsudvalget var med til at lægge rammerne for det domstolssystem, vi har i dag, hvorved uafhængigheden blev særlig værnet. Marie Louise ville dog også prøve kræfter med andre organisationer, så hun var for en periode chef i Djøf og Plantedirektoratet, hvor hun nød stor anerkendelse for sine lederevner.

Domstolene fik dog lokket Marie Louise tilbage, først som dommer ved Retten i Helsingør i 2015 og siden som præsident for Retten i Glostrup fra 2017.

Her fik vi en kollega med et engagement og blik for udvikling, der gjorde hende til et naturligt samlingspunkt, herunder da de nye familieretter ved byretterne skulle opbygges forrige år.

Marie Louise og hendes mand åbnede også gerne deres hjem for møder med kolleger, når det faglige skulle kombineres med det sociale, og her fik vi tillige et indblik i Marie Louises store interesse for såvel musik som billedkunst.

På de områder var hun også altid opdateret.

Selv om vi kun i godt fire år fik fornøjelsen af kollegaskabet med Marie Louise, har hun sat sig uudslettelige spor ved domstolene og i vores erindring som et sandt renæssancemenneske i vor tid.

Forrige artikel Michael Bojesen trækker sig som formand for Statens Kunstfond Michael Bojesen trækker sig som formand for Statens Kunstfond Næste artikel Tænketanken Europa opruster med ny chefanalytiker