Tænketank: Kommunernes penge skal ud i samfundet

ØKONOMI: Kommunernes store opsparing skal bruges til at skabe job og sætte gang i dansk økonomi, mener tænketanken Cevea.

Det er helt uholdbart, at kommunerne har milliarder liggende på kistebunden. Det mener tænketanken Cevea, efter Altinget.dk fredag kunne fortælle, at kommunernes kassebeholdning på tre år er vokset med 38 procent.

"Vi er lige nu ved at overopspare os ned i et sort hul. Forbrugerne holder på pengene, virksomhederne sidder på kæmpe opsparinger, og selv kommunerne holder igen med at bruge de penge, som det ellers er deres opgave at omsætte til velfærd for borgerne. Det er en klassisk recept på økonomisk tilbagegang. Derfor skal kommunernes stadig større opsparing bruges til at booste dansk økonomi og jobskabelse," siger Ceveas direktør, Kristian Weise, i en pressemeddelelse.

Han opfordrer regeringen til at løsne de bånd, som regulerer kommunernes økonomi. 

"Regeringen har hidtil signaleret, at det vigtigste for kommunerne var at spænde livremmen endnu mere ind. Men nu lyder der andre toner – og det er rigtig positivt. Den nye melding fra De Radikale om, at kommunerne er gået for vidt i deres spareiver, er det helt rigtige signal. Vi må derfor forvente, at de nye toner bliver fulgt op af konkret handling og opblødning af bl.a. det kommunale anlægsloftet og de statslige bånd på kommunernes økonomi. De opsparede midler skal i brug nu," fortsætter Kristian Weise.

Forrige artikel Kommunerne har rekordmange penge Kommunerne har rekordmange penge Næste artikel Frank Jensen til regeringen: Drop anlægsloftet Frank Jensen til regeringen: Drop anlægsloftet