Statsminister-podcast: Neergaard oplevede alt fra systemskiftet til kvindernes stemmeret

PODCAST: I 43 år var Niels Neergaard folkevalgt for Venstre, og over to perioder var han regeringsleder. I den periode sad han centralt på magten under blandt andet grænsedragningen med Tyskland efter Første Verdenskrig og under Påskekrisen.

Klik her og abonner på Danske Statsministre i iTunes. Find os på PodBean her

Der var nok af begivenheder at have holdninger til, da Niels Neergaard blev valgt til det politiske embede.

Første gang, han blev valgt, var i 1887, og han stoppede først sit politiske liv i 1932 – kun afbrudt af to år, hvor han ikke var valgt.

I to omgange sad Neergaard som regeringsleder - én gang som konseilspræsident i 1908-1909 og én gang som statsminister i 1920-1924.

Neergaard var derudover et enormt dannet menneske, der havde flere kandidatgrader, ligesom han rejste rundt i Europa og lod sig inspirere af de øvrige europæiske landes politiske systemer. Særligt var Neergaard inspireret af det engelske underhus og kunne finde på at følge debatterne til langt ud på natten.

I dette afsnit kan du – ud over Neergaards tid som regeringsleder – høre om hans tid som liberal reformator, om tiden som opposition til Estrup og Venstremandens unge år.

Klik her og abonner på Danske Statsministre i iTunes. Find os på PodBean her

Forrige artikel Ugens EU-podcast: ”Det ligger lidt tungt” med Vestagers chancer for at fortsætte Ugens EU-podcast: ”Det ligger lidt tungt” med Vestagers chancer for at fortsætte Næste artikel Otte podcast fra Altinget, der er værd at lytte til i ferien Otte podcast fra Altinget, der er værd at lytte til i ferien