Smider tv ud af historisk folketings-rum

SAMTALEVÆRELSE: Fremover må der ikke laves tv i Folketingets fornemme Samtaleværelse, har Folketinget bestemt.

<img align="left" src="@nyimg=6361@" />
Fremover er tv forment adgang til Folketingets nok mest repræsentative rum, det såkaldte Samtaleværelse, der ligger lige præcis midt på Christiansborg.

Det har Folketinget besluttet ved at ændre reglerne for benyttelse af Samtaleværelset. De senere år er dét værelse i stigende grad blevet anvendt til tv-optagelser, fordi det med sin flotte udsmykning entydigt signalerer "Borgen".

Samtaleværelset ligger ud til Vandrehallen, der forbinder folketingssalen med landstingssalen, og indtil grundlovsrevisionen i 1953 var det en tradition, at medlemmerne af de to kamre mødtes i netop Samtaleværelset for at drøfte "Rigets almindelige stilling".

I dag anvendes Samtaleværelset ofte af Præsidiet til modtagelse af udenlandske gæster, ligesom der jævnligt holdes receptioner for ledende politikere og medarbejdere i Folketinget. Samtaleværelset er desuden fast holdepunkt for de mange besøgsgrupper, der kommer det meste af året.

Forrige artikel S-SF afviser radikal snak om dagpengeperiode S-SF afviser radikal snak om dagpengeperiode Næste artikel Udskældte aviser fortsætter oplags-deroute