Skatteministeren kritiseres for embedsmisbrug

KRITIK: Kristian Jensen misbruger sine embedsmænd, når han får dem til at regne på oppositionens skatteudspil, vurderer professor. Ministeren afviser.

Professor i statskundskab ved Københavns Universitet, Tim Knudsen, mener ikke, der er i orden, når skatteminister Kristian Jensen (V) sætter ministeriets embedsmænd til at finde fejl i Socialdemokraterne og SF's fælles skatteudspil. 

Han kritiserer Kristian Jensen for at bruge sit embedsapparat politisk. 

Det skriver politiken.dk. 

"Han drager embedsmændene ind i nogle politiske stridigheder og skaber tvivl om deres troværdighed. De kan jo blive kastebold mellem regering og opposition, og offentligheden står også med en følelse af, om vi nu kan stole på det, vi får at vide. Så det er ikke godt," siger Tim Knudsen. 

Ministeren afviser kritikken
"Jeg kunne ikke drømme om at bede embedsmændene om at lave et politisk stykke arbejde. Det skal jeg nok selv gøre," siger Kristian Jensen ifølge politiken.dk og fortsætter:

"Jeg har ikke bedt dem om at fortælle mig, hvad jeg skal mene om forslaget. Jeg har bedt dem om at fortælle mig, hvorvidt forslagene rent faktuelt holder. De bliver regnet igennem på den samme model, som vi har leveret til skattekommissionen, og som er blevet brugt til at regne regeringens egne skatteforslag på."

Forrige artikel Job i vikarbureau er ikke nok til ophold Næste artikel Rønn opfordrer afviste til at rejse frivilligt