Job i vikarbureau er ikke nok til ophold

AFSLAG: Integrationsministeren har afslået ophold til afvist asylansøger med job i vikarbureauet Asylbureau. Det skal være reelt arbejde, siger hun.

Det omstridte vikarbureau, Asylbureau, har tilsyneladende ikke den store succes med at skaffe ophold til afviste irakiske asylansøgere via vikarjob.

Birthe Rønn Hornbech (V) har således stadfæstet et afslag på midlertidigt ophold i Danmark, som en afvist irakisk asylansøger med henvisning til et job i vikarbureauet havde søgt om.

Det skriver bt.dk.

"Hvis man ikke har lovligt ophold i Danmark, og det har man ikke som afvist asylansøger, så har det helt undtagelsens karakter, at man overhovedet kan indgive en ansøgning. Hvis man så alligevel indgiver en ansøgning, så skal der være tale om reelt arbejde. Det skal man selv dokumentere, og den dokumentation har ikke været i orden i denne sag," siger integrationsministeren ifølge bt.dk og fortsætter:

"Når man har siddet i seks til otte år i et asylcenter og pludselig kommer og siger, at man er vikar i et vikarbureau uden at kunne dokumentere nogen form for uddannelse, så skal man altså have en meget god dokumentation."

Forrige artikel Sundhedsminister støtter styrelse Sundhedsminister støtter styrelse Næste artikel Skatteministeren kritiseres for embedsmisbrug