Simon Emil Ammitzbøll bliver ny statsrevisor

UDSKIFTNING: Liberal Alliance får for første gang nogensinde plads hos Statsrevisorerne, når Simon Emil Ammitzbøll overtager Konservatives plads. Udbytningen skyldes en gammel aftale mellem de to partier.

Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, bliver 1. oktober ny statsrevisor. Det oplyser Folketinget i en pressemeddelelse.

Ammitzbøll og Liberal Alliance overtager Konservatives plads hos Statsrevisorerne, som siden 2014 har været besat af den tidligere konservative formand Lars Barfoed.

Statsrevisorerne udpeges for en fireårig periode, men da der i 2014 blev udpeget statsrevisorer, indgik Konservative og Liberal Alliance en aftale. Her blev de to partier enige om at dele perioden, så Konservative tog de første to år, og Liberal Alliance de sidste to år.

”Vi er næsten lige store, så vi har valgt at gøre det på den måde, så Lars Barfoed trækker sig halvvejs i perioden, og så overtager vi posten. Det, synes jeg, er en fin løsning,” sagde Simon Emil Ammitzbøll tilbage i oktober 2014.

Konservative havde på det tidspunkt otte mandater i Folketinget, mens Liberal Alliance havde ni.

Eftertragtet post
Og det er altså derfor, at Lars Barfoed nu stopper som statsrevisor for i stedet at overlade sin plads til Simon Emil Ammitzbøll. Det bekræfter Simon Emil Ammitzbøll på Facebook:

Simon Emil Ammitzbøll har været medlem af Folketinget siden 2005 og udover at være gruppeformand er han også politisk ordfører og grundlovsordfører.

At være statsrevisor er eftertragtet ikke mindst på grund af lønnen, som svarer til halvdelen af vederlaget til et folketingsmedlem. De udpeges af Folketinget, men statsrevisorerne behøver ikke selv at sidde i Folketinget. For eksempel sidder hverken den nuværende formand, SF's Peder Larsen, eller næstformand Henrik Thorup fra Dansk Folkeparti i Folketinget.

Statsrevisorerne mødes cirka en gang om måneden, og de har til opgave at kontrollere det årlige statsregnskab.

Derudover afgiver de løbende beretninger til Folketinget, som for eksempel kan handle om, hvorvidt en minister har forvaltet en lov korrekt, eller om resultaterne af loven har levet op til formålene.

Statsrevisorernes periode udløber 30. september 2018, hvor der igen skal vælges nye.

Forrige artikel Veteraner: Nyt udspil har både gode takter og mangler Veteraner: Nyt udspil har både gode takter og mangler Næste artikel Bogværk om avisernes nyeste historie