SF skal finde spidskandidat i København ved kampvalg

Der bliver kamp om posten som spidskandidat for SF til Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget næste år. Da hovedstadens nuværende sundshedsborgmester, Ninna Thomsen, ikke stiller op, skal partiet finde en ny frontfigur, og der er flere i spil.

Der er foreløbigt tre kandidater, der har meldt sig på banen som Ninna Thomsens afløser som SF's spidskandidat ved valget til Københavns Borgerrepræsentation næste år.

De tæller partiets beskæftigelses-, integrations-, bolig- og sundhedsordfører i borgerrepræsentationen, Sisse Marie Berendt Welling, formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup, og børne- og ungdomsordfører for SF i København, Klaus Migind.

Dermed er der allerede nu lagt op til et kampvalg i partiet. Fristen for at stille op som spidskandidat udløber i morgen, og først i slutningen af august skal den nye frontfigur vælges på partiforeningens årsmøde.

Sisse Marie Berendt Welling har været medlem af Borgerrepræsentationen de sidste syv år og er i dag ordfører for beskæftigelses-, integrations-, bolig- og sundhedsområderne. Hun er 30 år gammel, bor på Nørrebro og har læst historie på Københavns Universitet. Ved sidste sommers folketingsvalg var hun også kandidat for sit parti, og selvom det ikke blev til en plads på Christiansborg, har hun siden i en kort overgang vikarieret for partiformand Pia Olsen Dyhr i Folketinget.

"Jeg har erfaringen – og som I ved, har jeg aldrig været bange for at tage de slagsmål, der skal til ved forhandlingsbordene for at få vores politik igennem," skriver Sisse Marie Berendt Welling i opdateringen på sin Facebookside.

38-årige Jens Mandrup er formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, uddannet cand.mag. i historie med en mastergrad i Afrikastudier og har i tre år været formand for SF-København.

Han annoncerer også sit kandidatur i på Facebook, og her lyder det blandt andet:

"År for år bliver byen mere opdelt, og sammenhængskraften truet. Vi skal skabe en by for de mange, ikke for eliten. Uddannelse, baggrund og bopæl må ikke være afgørende for ens sundhed og muligheder i livet."

Den endnu sidste mand, der har kastet sig ind i løbet, er Klaus Mygind, som også er medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Her sidder han på posten som børne- og ungdomsordfører, men i en mail til sine partifæller præsenterer tre pejlemærker, som han vil gå efter som partiets spidskandidat: mindre ulighed, en mere bæredygtig by og et stærkere demokrati.

*Denne artikel er rettet, da den oprindeligt fejlagtigt fortalte, at Sisse Marie Berendt Welling var valgt som spidskandidat. Altinget beklager fejlen.

Forrige artikel Carsten Kissmeyer er blevet ridder Næste artikel TV 2 henter velkendt stemme tilbage til skærmen